Zonga.ro

Am avut ocazia sa testez noua platforma de muzica Zonga.ro, lansata de Trilulilu. Pe langa elementele de baza evidente: design placut si o structura intuitiva, Zonga.ro chiar este foarte usor de folosit.

Adaugand si faptul ca iti ofera posibilitatea sa asculti muzica selectata si fara conexiune la internet, are o multime de feature-uri integrate, care te ajuta sa “asimilezi” aceasta platforma in obiceiurile zilnice ale unui utilizator de retele sociale. Si sa nu uitam avantajul major: este realizata in parteneriat cu toate casele de discuri din Romania, astfel tot continutul este legal.

Avantaje:
- posibilitatea de a-ti organiza muzica preferata in playlist-uri;
- clasificare predefinita in functie de recomandari, noutati, topuri si genuri muzicale;
-  player-ul ramane in permanenta in partea dreapta, indiferent de pagina pe care navighezi, oferindu-ti posibilitatea sa “drag & drop” melodiile selectate;
- componenta de retea sociala prin care poti sa vezi muzica ascultata fie de prietenii inscrisi pe zonga.ro, fie prin conectarea cu retele sociale (Facebook, Youtube si Trilulilu);
- continut legal :);
- statistici legate de utilizare: numar de ore ascultate, playlist-uri si urmaritori.
Dezavantaje:
- momentan, nu include un numar foarte mare de melodii din care poti sa alegi (dar se vor adauga treptat);
- daca nu alegi nicio varianta de abonament cu plata, calitatea melodiilor este destul de slaba.
Costuri:
Sunt disponibile 3 variante:
Zonga Start -  20 de ore/ luna, cu publicitate si fara alte optiuni incluse.
Zonga Plus - 2,99 euro / luna si include:
- ascultari nelimitate
- fara reclama
- radio
- Smart Play (reda muzica in functie de melodiile selectate in prealabil; pe baza acestora, Zonga alege ce muzica ti-ar placea sa asculti)
Zonga Premium - 4, 99 euro /  luna si ofera:
- toate optiunile din pachetul plus
- acces la aplicatia de pe mobil
- ascultare offline
Chiar daca nu este cea mai mare inovatie in domeniul platformelor muzicale, este o initiativa binevenita si un pas inainte pentru noi in acest domeniu. Iar faptul ca se bazeaza pe un parteneriat stabil cu casele de muzica, este un prim semn de seriozitate al acestui proiect.

You may also like...

Leave a Reply