Workshop Blogoree

Multumita celor de la Blogoree, Romtelecom si – in special – Andrei, am avut ocazia sa particip la workshopul organizat sambata – 05.11.2011. Tema a fost “Cunoaste-ti blogul ca pe tine insuti” si a cuprins raspunsuri la toate intrebarile pe care l-as fi putut avea in minte, aflandu-ma la inceput de drum cu blogul personal.

Startul a fost fericit in cazul meu, deoarece am un domeniu propriu – avand confirmarea ca este cea mai buna optiune, daca doresti sa ai un blog activ din punct de vedere al continutului. Am si un pachet de hosting avantajos (cel putin, pentru nevoile mele de acum) cu 1 GB, precum si Google Apps. Am avut parte de o consultanta excelenta in acest sens, baietii de la BEC Media ocupandu-se de toate aspectele tehnice necesare (back-up automat, FTP, email etc.).

Avand WordPress ca platforma, nu mi-a fost greu sa-mi aleg o tema gratuita (momentan) pe care incerc incet-incet sa o personalizez conform functiilor pe care doresc eu sa le indeplineasca.

Am invatat sa customizez linkurile, astfel incat sa fie cat mai relevante pentru fiecare pagina/ post din blog in motoarele de cautare.

Tot in cadrul workshop-ului mi s-a adus in vedere ca o varianta mobila nu este de neglijat, iar acest aspect reprezinta un to do pe task list-ul blogului.

Inca nu imi pun problema vizitelor :D, insa este interesant de stiut ca un bounce rate mai mare de 70% – 80% iti poate aduce penalizare din partea Google (desi aici cred ca este vorba mai degraba de site-uri, decat de bloguri).

Cand discutia a abordat subiectul Analitycs, am stat foarte linistita deoarece am invatat sa il utilizeze pentru rapoarte si analize de trafic/target/SEO inca de pe vremea in care aveam in “gestiune” promovarea unor site-uri de companie. Insa, am fost placut surprinsa sa aflu despre rapoartele Custom care pot fi utilizate pentru a obtine rapoarte targetate exact pe informatia pe care doresti sa o analizezi.

Subiectele atinse au fost mult mai vaste si mai detaliate, sustinute si de intrebarile bloggerilor prezenti la  intalnire. O lista mai completa, precum si optiunea de a adresa intrebari/ nelamuriri gasiti pe platforma Blogoree.

You may also like...

Leave a Reply