Personal Manifesto

 

In cadrul unui brainstorming s-a tot vehiculat cuvantul “hipster”, in contextul in care ar putea fi un reper in “targetul” de comunicare al unui proiect. Irelevant. Pana la urma s-a ajuns la discutia in care unul din noi batea campii in ceea ce priveste acest termen, moment in care s-a auzit raspicat si pe un ton un pic iritat “Tu stii macar ce inseamna hipster?”. Si m-a lovit ca nici eu nu stiam ce inseamna, ci doar mi-am proiectat niste imagini din conversatii vehiculate in diferite medii pe unde mai socializez ocazional. Si am inceput sa caut, evident, pe Google.

 

Am gasit o definitie care mi se pare actuala pentru acest fenomen (ulterior confirmat ca subcultura) aici . O alta explicatie a termenului, precum si evolutia acestuia de la primele aparitii mai gasiti aici.

 

Acum m-am lamurit cat de cat ce reprezinta un hipster. Ideea este ca nu ma macina foarte tare termenul in sine, cat faptul ca, de cele mai multe ori, vehiculam opinii si judecati despre lucruri despre care avem o imagine vaga, formata din zvonuri, pareri mai mult sau mai putin avizate. Si asa se produc confuziile. Asa ajungem sa vorbim, sa credem si sa ne impunem pentru concepte fara sa stim ce reprezinta sau ce implicatii are.

Si cred ca este datoria noastra sa privim dincolo de supozitii sau prejudecati, de ceea ce ni se ofera ca informatie. Sa depasim etapa in care ne revoltam sau acceptam, blazati, o situatie data.  Sa ne sustinem afirmatiile si declaratiile cu fundamente reale.

You may also like...

Leave a Reply