Event management [update]

Revin cu  o completare la postul anterior, in care incercam sa detaliez ceea ce presupune managementul evenimentelor si procesele aferente.  Incercand sa aduc validitate afirmatiilor mele si prin alte surse, am gasit o schema destul de cuprinzatoare care puncteaza cam toate procesele intalnite in acest domeniu:

Sursa

Personal, eu am regasit aproximativ aceeasi structura in cadrul organizarii concertelor.  Pe langa toate procesele specifice comunicarii cu publicul inainte de eveniment (anuntarea evenimentelor, preturile biletelor, oferte speciale, informatii despre trupe si solisti), mai sunt multe aspecte si parti implicate de gestionat. Plecand de la stabilirea parteneriatelor pe plan local (parteneri media, sponsori, furnizori) si confirmarea acestora cu partile implicate la nivel international (band management), pana la construirea unui backstage conform cerintelor extrem de specifice ale trupelor.

Ultima componenta mentionata ar putea sa completeze in acest caz schema prezentata mai sus: entertainment / band hospitality. Partea amuzanta cand lucrezi cu artisti de nivel international este ca pana si rezervarea unei camere la hotel este o provocare :). Ca sa va imaginati cam despre ce este vorba, va dau un exemplu (fictiv): un hotel de 5 stele, apartament, culoarea peretilor sa fie verde sau galben (fara tapet), pozitionat astfel inca soarele sa nu patrunda in camera la rasarit, pentru nefumatori si in momentul in care se cazeaza sa nu mai fie prezenta nicio alta persoana in jur sau pe drumul sau de acces. Fun, nu? :)

You may also like...

Leave a Reply